Нивата на разпространение на Covid-19 в Европа продължават да са прекалено високи

...
Нивата на разпространение на Covid-19 в Европа продължават да са прекалено високи
Коментари Харесай

СЗО: Твърде рано е за облекчаване на противоепидемичните мерки в Европа

Нивата на разпространение на Covid-19 в Европа не престават да са прекомерно високи и да слагат здравните услуги под съществено напрежение. Това разгласи шефът на Световната здравна организация за Европа Ханс Клуге. Затова, по думите му, е прекомерно рано да бъдат облекчавани противоепидемичните ограничения, предава Ройтерс. 

" За да бъде потиснато предаването, са нужни непрекъснати и поредни старания. Имайте поради, че едвам малко над 3% от хората в района са имали доказано заразяване с ковид. Райони, които към този момент един път са били тежко наранени, могат да бъдат наранени още веднъж ", предизвести той. 

" Общо 35 страни в Европа са задействали стратегии за имунизиране и дотук са сложени 25 милиона дози ваксини . Тези ваксини демонстрираха ефикасността и сигурността, на които всички ние се надявахме. Това колосално начинание ще понижи бремето върху здравните ни системи и безспорно ще избави живота на доста хора ", акцентира Клуге. 

По думите му, запазващите се високи нива на предаване и появяващите се нови разновидности на вируса вършат наложително имунизирането на предпочитани групи. По думите му обаче, темпът на произвеждане и систематизиране на имунизациите към този момент не дава отговор на упованията.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР